“SIMPELWEG EEN VIDEO POSTEN IS ZINLOOS, HOE GEWELDIG DE VIDEO OOK IS”

Waarom werkt De 3H methode?

Hygiene-Hub-Hero (of Help-Hub-Hero)


Het antwoord is simpel: Er is zoveel content op internet te vinden dat meteen duidelijk moet zijn waar het kanaal voor staat. YouTube is slechts één site in de oceaan van content, maar wel een heel belangrijke. Moederbedrijf Google heeft deze beproefde 3H-methode zelf gedeeld met de wereld, maar er wordt nog bar weinig gebruik van gemaakt.

K.I.S.S. (Keep It Simple Stupid)

Waar staat het kanaal voor? Upload ik op dezelfde dagen van de week? Weet de kijker waar het hele kanaal voor staat als die één video bekijkt? Aemotion Media kijkt mee naar de contentkalender. Wanneer zoveel mogelijk variabelen weggehaald worden, is het makkelijker voor mensen om terug te keren. Wanneer wekelijks om 21.00uur op donderdag een video, vlog of live-stream beschikbaar is en niet elke keer op een ander moment, dan zal een bezoeker het na verloop van tijd gaan herinneren: loyaliteit en trouw. In Amerika zeggen ze K.I.S.S.: Keep It Simple Stupid.

“JA LEUK, MAAR VERTEL NU EENS WAAR
HYGIENE-HUB-HERO VOOR STAAT”

Hygiene

Ook dit is simpel. We onderhouden onze bezoekers met elke keer met een bolletje ijs. Zie het als uitleg of leuke informatie (bijvoorbeeld backstage verslag of vlog). Ook één bolletje blijft lekker als het maar interessant is. Dat is de hygiene (de help staat voor uitleg, maar is te beperkt). Laten we zeggen dat we de hygiene video elke week doen.

Hub

De Hub is de smaak van het ijsje en vooruit, we doen er ook nog slagroom en discodip bij. Dat kan op het YouTube kanaal zelf door relevante informatie te blijven geven of een livestream of livevlog te doen. Met de Hub laten we mensen meer ontdekken en een reden geven om teerug te keren. Die hub doen we elke maand

Hero

En dan de sorbet met 25 bollen in 25 smaken, chocolade, nootjes, dubbele slagroom en vuurwerk bovenop. Dé video van het jaar (of half jaar). Dé video die iedereen gezien moet hebben, waar alle ziel en zaligheid inligt en die de doelgroep onthoudt en doorgeeft. Dat is de hero, de held van alle video’s. En die doen we maar één of twee keer per jaar. We willen verrassen en beklijven. De ijscoupe wil iedereen eten en hopelijk vaker snoepen van uw ijs, al is het maar één bolletje.

Video Contentstrategie lijkt onbetaalbaar, maar is er voor elk marketingbudget. Bovendien verdient de investering zich uiteindelijk terug. Dat is het doel. In de illustratie is te zien hoe de Hygiene, Hub en Hero-video’s in de jaaragenda kunnen passen.

Aemotion Media zorgt voor de juiste strategie en videoproductie. Wij begeleiden en voeren uit. Dat is een vak.

Het Hygiene hub hero model van Google wordt door Aemotion Media gehanteerd.
Ja ik wil ook meer video-aandacht

Neem contact met mij op, ik wil meer met video en YouTube